Україна і США вийшли на рівень реального союзництва - Зеленський

Україна і США вийшли на рівень реального союзництва - Зеленський

Укрінформ
Україна та Сполучені Штати Америки за час від початку повномасштабного вторгнення росії вийшли на новий етап відносин - рівень реального союзництва.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 300 днів цієї війни ми розпочали дійсно новий етап у наших взаєминах – України і США – ми вийшли на рівень реального союзництва, яке на сто відсотків наповнено реальним змістом. Я сьогодні це відчув на всіх моїх зустрічах, в усіх наших переговорах", - зазначив Зеленський.

Він розповів, що приїхав до США, щоб передати слова вдячності від українського народу усім американцям, "народу, який робить так багато для України.

Читайте також: Байден: Україна відкрита для справедливого миру, але рф не має наміру припиняти війну

Також він висловив вдячність Президенту Байдену за щиру підтримку і розуміння України, а також за будівництво і підтримання міжнародної коаліції для посилення міжнародного правопорядку.

"Я вдячний президентові Байдену за його особисті зусилля, дуже цілеспрямовані, мудрі кроки, які обʼєднують світову спільноту – зокрема, Глобальний Південь. Коли усі країни світу займають чітку позицію на захист міжнародного права, на мирну співпрацю і взаєморозуміння, це корисно для усіх країн – для України, для Сполучених Штатів", - сказав Зеленський.

Президент також вдячний Конгресу США за двопалатну і двопартійну підтримку.

У той же час глава держави проінформував, що важливою частиною його розмови з Президентом США була координація подальших стратегічних кроків.

Читайте також: Надання Patriot є важливим кроком у створенні повітряного щита над Україною - Зеленський

"Я знаю, що Американське лідерство залишиться міцним та глобально відчутним. Сполучені Штати стоятимуть на захисті наших спільних цінностей, цінностей свободи. І я вірю, що – попри будь-які персональні зміни в складі Конгресу – двопалатна і двопартійна підтримка буде зберігатись. Дякую усім, хто працює заради цього", - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленськийперебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки, де вже провів зустріч з американським лідером. Також запланований виступ Зеленського у Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-