У Латвії відбудеться зустріч військової групи 10 країн, де виступить Зеленський

У Латвії відбудеться зустріч військової групи 10 країн, де виступить Зеленський

Укрінформ
Сьогодні, 19 грудня, в Латвії відбудеться зустріч Об'єднаних експедиційних сил (JEF) за участі 10 країн, на якій виступить Президент України Володимир Зеленський.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

«На зустрічі в рамках JEF, яке об’єднує лідерів Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Норвегії та Великої Британії, також виступить Президент Зеленський», - поінформували в уряді Британії.

Зазначається, що на цій зустрічі британський прем’єр Ріші Сунак закликатиме групу продовжити потужну військову підтримку України у 2023 році та оголосить про новий великий безпековий пакет для України, який включатиме кілька сотень тисяч артилерійських снарядів на загальну суму близько 250 млн фунтів.

«Це забезпечить постійне надходження критичних артилерійських боєприпасів до України протягом 2023 року», - зазначається у пресрелізі.

На зустрічі у Латвії лідери країн-учасниць також обговорять обороноздатність, необхідну українським силам, у тому числі подальшу протиповітряну оборону.

Читайте також: Зеленський: Сучасна ППО в достатній кількості позбавить рф головного інструменту терору

Як повідомляв Укрінформ, німецький концерн Rheinmetall будує нове велике підприємство з виробництва боєприпасів у ФРН як для потреб Бундесверу, так і для створення більших можливостей постачання Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-