Примирення на умовах москви не покладе край жаху в Україні – МЗС Німеччини

Примирення на умовах москви не покладе край жаху в Україні – МЗС Німеччини

Укрінформ
Просте припинення вогню в Україні на російських умовах не може завершити війну, навпаки, воно лише призведе до затягування конфлікту та збільшення страждань народу України.

Про це сьогодні в інтерв’ю для німецької газети Bild am Sonntag заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає Укрінформ із посиланням на публікацію в Deutsche Welle.

«Такий підхід не покладе край жаху в Україні, а навпаки, посилить його. Саме президент рф розпочав цю війну, і якщо путін захоче, вона закінчиться завтра…. Проте на даному етапі має місце все, що завгодно, тільки не чесні ознаки відведення російських сил» - наводить видання слова керівниці зовнішньополітичного відомства Німеччини.

За словами Анналени Бербок, найгірша гуманітарна ситуація складається на територіях України, що є тимчасово окупованими російською федерацією. Населення у цих регіонах позбавлене не лише електрики та тепла, але й міжнародної допомоги, яка не може до них потрапити.

Читайте також: Директор ЦРУ: кремль не налаштований на серйозні переговори з Україною

"Щодня люди живуть у страху через викрадення, тортури, вбивства з боку російських окупаційних сил", - додала німецька урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня під час конференції солідарності з Україною Німеччина оголосила про виділення для України додаткових 50 мільйонів євро. Ця сума буде спрямована, в першу чергу, на надання Україні «зимової» допомоги в умовах цілеспрямованих спроб російського агресора зруйнувати об’єкти критичної інфраструктури України. Насамперед, це стосується генераторів та трансформаторів, які мають допомогти населенню України пройти зиму.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-