Якщо закон про медіа погано працюватиме, його можна змінити - Потураєв

Якщо закон про медіа погано працюватиме, його можна змінити - Потураєв

Укрінформ
Ухвалений парламентом Закон «Про медіа» може бути змінений, якщо під час його застосування виявляться певні недоліки. Головне, що нині в документі прописані норми, які точно захищають права медіа, а також інтереси держави та суспільства.

Про це заявив голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, передає Укрінформ із посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

«Будь-який закон – це не догма, це не «Святе письмо». Побачимо, як він буде працювати найближчий рік. Якщо буде щось потрібно – змінимо. Немає проблем. Головне, що нині там точно захищені права медіа, захищені інтереси держави та суспільства. Тобто закон саме про права і громадян, і медіа», – сказав політик.

За його словами, до другого читання із законопроєкту був вилучений цілий розділ, присвячений правам медіа під час виборів.

Читайте також: Новий закон про медіа замінить шість застарілих законів у цій сфері - Ткаченко

«Коли постало питання про те, щоб не вносити відповідні зміни, я розумів, що це намагання в чистому вигляді зберегти серед певної частини українських політиків можливість тиснути на медіа під час виборів саме через невдалі та старі норми. Однак розділ дуже важливий, він про права медіа під час виборів. Ми його писали разом із громадськими організаціями та нашими партнерами», – повідомив парламентарій.

Він додав, що цей розділ буде оформлений у вигляді окремого законопроєкту, який найближчими днями зареєструють у парламенті.

Також Потураєв висловив переконання, що і закон про медіа, і норми, які його доповнюють, сприятимуть створенню в Україні сильного та конкурентного медіаринку.

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня Верховна Рада ухвалила Закон "Про медіа".

Закон визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері. Органом державного регулювання діяльності медіа, а також органом нагляду у цій сфері є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте також: Закон про «Про медіа» забороняє відтворювати фонограми та кліпи російських співаків – В’ятрович

Регулятор розглядає питання про порушення законодавства та/або умов ліцензії і застосовує заходи реагування. Заходами реагування на порушення є припис (застосовується за рішенням Національної ради); штраф (застосовується за рішенням Національної ради); анулювання ліцензії (за рішенням суду); скасування реєстрації (за рішенням Національної ради або за рішенням суду); заборона видання та розповсюдження друкованого медіа (за рішенням Національної ради або за рішенням суду) тимчасова заборона поширення онлайн-медіа (за рішенням Національної ради); заборона поширення онлайн-медіа (за рішенням Національної ради або за рішенням суду).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-