Закон про «Про медіа» забороняє відтворювати фонограми та кліпи російських співаків –  В’ятрович

Закон про «Про медіа» забороняє відтворювати фонограми та кліпи російських співаків – В’ятрович

Закон про «Про медіа» забороняє відтворювати в медіа фонограми та кліпи російських співаків.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Володимир В’ятрович (парламентська фракція «Європейська Солідарність») повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, у законі якісно виписані визначення українськомовної програми та фільмів. Окрім цього, він додав, що «наближено на пів року збільшення з 75 до 90% мінімальної частки української мови на телебаченні, повернуто заборону на відтворення в медіа фонограм та кліпів російських співаків, збережено і добре сформульовано норми про Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, посилено норми, що забороняють рашистську й комуністичну пропаганду тощо».

На думку народного депутата, не всі норми цього закону ідеальні, він є «продуктом багатьох компромісів».

«Але у захисті нашого мовно-культурного простору – це виразний крок уперед», – зауважив В‘ятрович.