Кислиця про резолюцію рф в ООН: Не дозволимо ґвалтівникам повчати боротися зі зґвалтуваннями

Кислиця про резолюцію рф в ООН: Не дозволимо ґвалтівникам повчати боротися зі зґвалтуваннями

Укрінформ
Постійний представник України при ООН різко розкритикував ухвалену в четвер резолюцію Генеральної Асамблеї ООН про «боротьбу з героїзацією нацизму», підготовлену російською федерацією.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, Кислиця нагадав про сучасні прояви нацизму з боку росії в її війні проти України.

Він навів слова Верховного комісара ООН з прав людини Фолкера Тюрка, який цього дня презентував доповідь ООН про масові страти цивільних осіб російськими військами в Україні: «У деяких випадках російські військові страчували цивільних осіб у імпровізованих місцях утримання. Інших розстрілювали на місці після перевірки щодо безпеки - у їхніх будинках, дворах, під'їздах. Навіть у тих випадках, коли жертва чітко показувала, що вона не становить загрози, наприклад, тримаючи руки вгору».

Читайте також: Кислиця у РБ ООН: Звільнення територій - доказ використання західної зброї за призначенням

Є вагомі підстави вважати, що задокументовані у доповіді страти без суду і слідства, вчинені росіянами в Україні, можуть становити воєнний злочин у вигляді умисного вбивства, сказав Кислиця, посилаючись на Верховного комісара.

«Ось це фашизму сьогодення – те, що ми маємо зупинити, - додав він. - Це те, що є прославлянням фашизму і нацизму у виконанні росіян».

Він нагадав, що росія розпочала війну, намагаючись виправдати військове вторгнення намірами щодо викорінення неонацизму.

«Саме тому ми не дозволяємо ґвалтівникам читати нам лекції про те, як боротися зі зґвалтуваннями», - пояснив він позицію України, яка не підтримала російську резолюцію.

Читайте також: Кислиця: Після путіна з росією треба підписати новий Будапештський меморандум – без ядерної зброї

Загалом «проти» проголосувало 50 країн ООН, серед яких – Польща, Німеччина, Франція, США.

російська резолюція, зокрема, закликає вжити заходів, щоб не допустити «перегляду підсумків Другої світової війни й заперечення злочинів проти людяності та воєнних злочинів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-