Україна закликала ОБСЄ підтримати заклик Зеленського до Глобального саміту миру

Україна закликала ОБСЄ підтримати заклик Зеленського до Глобального саміту миру

Укрінформ
Україна закликає ОБСЄ продемонструвати своє лідерство та підтримати ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо скликання Глобального саміту миру.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Також хочу привернути увагу до заклику Президента Зеленського скликати спеціальний саміт – Глобальний саміт миру – щоб визначити, як і коли ми можемо реалізувати пункти Української формули миру. Вважаємо, що ОБСЄ також продемонструє своє лідерство і зробить свій внесок у цей процес", - сказав він.

Читайте також: У Чехії назвали ключові теми зустрічі Європейської ради щодо України

Очільник української місії в ОБСЄ додав, що це – "єдиний шлях до відновлення стійкого миру в Європі".

Також Цимбалюк наголосив на тому, що росія сьогодні є загрозою європейській безпеці та закликав москву не робити заяви про діалог, а почати діяти.

"росія повинна діяти. Виведення військ з України має стати початком", - сказав він.

Читайте також: Рада Європи ухвалила новий план дій для України з рекордним бюджетом на €50 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, раніше під час телефонної розмови з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна прагне досягти миру, та відзначив важливість консолідації міжнародних зусиль для досягнення цієї мети. Саме задля цього під час саміту G20 Глава української держави представив формулу миру, яка передбачає десять критично важливих кроків, реалізація яких дасть змогу припинити війну.

Читайте також: Польща розблокувала €18 мільярдів допомоги ЄС для України – ЗМІ

Президент України окреслив бачення української сторони щодо подальшої роботи в цьому важливому напрямі та виступив з ініціативою скликання Глобального саміту миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-