Зеленський закликає ЄС погодити дієві граничні ціни на нафту та газ із росії

Зеленський закликає ЄС погодити дієві граничні ціни на нафту та газ із росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав Європейський Союз погодити дієві граничні ціни на російські енергетичні ресурси, щоб унеможливити фінансування росією війни завдяки глобального ринку.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на засіданні Європейської Ради, повідомляє Укрінформ.

"Ми закликаємо вас погодити дієві прайс-кепи й на нафту, і на нафтопродукти, і на газ із росії. Ці прайс-кепи мають бути такими, щоб держава-терорист точно була позбавлена здатності фінансувати війну завдяки глобального ринку", - зазначив Зеленський.

За його словами, що сильнішим буде інструмент прайс-кепів на російський енергетичний експорт, то більше стійкості буде у глобального енергоринку.

Президент підкреслив, що будь-який російський енергошантаж, будь-які деструктивні дії рф проти критичної інфраструктури в Україні чи, наприклад, проти підводних кабелів та газогонів у Європі, будь-які спроби дестабілізації ринків газу й нафти чи атомної енергетики мають отримувати потужні відповіді всієї Європи.

"А фінальною метою всієї енергостратегії Європи має бути повна незалежність нашого континенту від брудних російських енергоресурсів", - наголосив глава держави.

Водночас він запевнив, що з цієї перспективи Україна зможе стати новим надійним великим постачальником "зелених" енергоресурсів для всієї Європи.

Читайте також: Наступні пів року стануть багато в чому вирішальними у протистоянні з рф - Зеленський

Як повідомлялося, раніше країни G7, Євросоюз і Австралія оголосили про введення обмеження ціни на міжнародну торгівлю російською нафтою в розмірі $60 за барель з метою скорочення можливостей кремля фінансувати війну проти України. Крім того, це дозволяє залишити стабільними обсяги поставок нафти на глобальний ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-