Печерський суд арештував майно й активи ексвіцеспікера держдуми Бабакова

Печерський суд арештував майно й активи ексвіцеспікера держдуми Бабакова

Укрінформ
Печерський районний суд Києва заарештував все майно й активи ексвіцеспікера держдуми рф Олександра Бабакова.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов в інтерв'ю LB, передає Укрінформ.

"Персональні санкції введено, підозри вручено, в розшук оголошено, а сьогодні Печерський суд арештував все майно й активи Бабакова", - сказав Смирнов.

Водночас Смирнов спростував звинувачення з боку керівника НАЗК Олександра Новікова щодо гальмування санкційного процесу проти російських активів.

Читайте також: ДБР повідомило про підозру заступнику голови держдуми росії

Він зазначив, що затримка з уведенням в дію рішень РНБО про накладання санкцій і конфіскації російських активів була пов'язана з ухваленими Верховною Радою у травні 2022 року змінами у санкційному законодавстві: усі рішення РНБО потребували переголосування на дату введення в дію цих змін.

Також санкційний процес ускладнювався невірними та неточними даними про підсанкційних осіб, помилками в паспортах і транслітерації.

"Підписання таких документів призвело б або до неможливості практичного застосування санкцій, або до гарантованого програшу держави в судах", - наголосив Смирнов.

Читайте також: У росії держдума ухвалила закон про статус «ветерана» для добровольців на війні проти України

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступнику голови держдуми російскої федерації Олександру Бабакову, який голосував за приєднання до рф тимчасово захоплених територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-