Україна вдячна за вагому підтримку - Зеленський зустрівся з представниками влади Словаччини

Україна вдячна за вагому підтримку - Зеленський зустрівся з представниками влади Словаччини

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками влади Словаччини

Про це Президент Володимир Зеленський на зустрічі із представниками влади цієї країни, передає Укрінформ із посилання на Телеграм глави держави.

«Я дякую за вашу підтримку України з початку війни, з початку повномасштабного вторгнення. Дякую за особисту участь Президенту Словаччини Зузані Чапутовій», - сказав Зеленський і попросив передати найтепліші вітання Президентці.

Глава держави також подякував Прем'єр-міністру Словаччини та усьому уряду цієї країни за підтримку і допомогу. «Вдячні за допомогу. Завжди будемо про це пам’ятати», - сказав Зеленський.

Особливо, підкреслив Президент, Українська держава вдячна Словаччині за допомогу громадянам, які змушені покинути Батьківщину через розв'язану росією війну.

«Ми вдячні вам і з точки зору дипломатії за те, що на шляху до Європейського Союзу підтримали нас, не вагаючись, з отриманням статусу кандидата у члени ЄС», - сказав Зеленський.

Читайте також: Егоїстам, які виступають проти допомоги Україні, можу відповісти лише лайкою - глава МЗС Словаччини

За інформацією пресслужби Офісу Президента, Зеленський також поінформував словацьких урядовців про наслідки масованих ракетних ударів росії по об’єктах цивільної енергетичної інфраструктури та про допомогу, якої потребує Україна для відновлення енергопостачання.

Президент розповів, що Україна очікує на визнання рф державою – спонсором тероризму з боку країн – членів ЄС на національному рівні, як це нещодавно зробив Європейський парламент. Також було наголошено на важливості якнайшвидшого схвалення 9-го пакету санкцій ЄС щодо рф.

Крім того, Зеленський високо оцінив суттєву військову допомогу з боку Словаччини.

«Були обговорені напрямки подальшої взаємодії зі Словацькою Республікою з метою зміцнення обороноздатності України, підготовки українських військовослужбовців та підтримки в розмінуванні деокупованих територій», - ідеться в повідомленні.

Окремо Президент подякував за активну підтримку Словаччиною європейських і євроатлантичних прагнень України.

«Розраховуємо на сприяння Братислави у якнайшвидшому набутті Україною повноправного членства в ЄС», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Словаччина передасть Україні 300 генераторів і відбудує населений пункт на Київщині

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Керівництво Словаччини неодноразово заявляло про наміри продовжувати надавати Україні всебічну підтримку.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-