Егоїстам, які виступають проти допомоги Україні, можу відповісти лише лайкою - глава МЗС Словаччини

Егоїстам, які виступають проти допомоги Україні, можу відповісти лише лайкою - глава МЗС Словаччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словаччини Растіслав Качер переконаний, що допомога Україні - це моральний обов'язок і стратегічне рішення його країни, бо інакше вона стане наступною ціллю агресії росії.

Про це Качер сказав на спільній із українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС Словаччини зазначив, що коли він бачив українських дітей, які прибували на кордон з невеличким наплічником і вісточкою від мами "подбайте про них", сльози наверталися на очі.

За його словами, у Словаччині теж є егоїстичні люди, які виступають проти надання допомоги Україні.

Він розповів, що одна пані написала йому у Фейсбуці, мовляв, "навіщо ви підтримуєте українців, ви маєте дбати про власних громадян, у нас криза, ми тут потерпаємо, допоможіть нам". Дипломат перевірив профіль цієї дописувачки і виявив, що жінка десь відпочиває на пляжі, стоїть біля розкішного автомобіля.

Читайте також: Словаччина передасть Україні 300 генераторів і відбудує населений пункт на Київщині

"І я подумав: поїдь, подивись на людей, життя яких і все, що вони надбали, за що боролися, тепер усе вміщається у два пластикових пакети, які вони тягнуть. Зруйнована домівка, за поли чіпляються діти... І ти відмовляєшся допомогти цим людям? Я можу відповісти на це тільки лайкою. Це наш моральний обов'язок - зробити все потрібне для них. Навіть якщо це не що інше, як християнська любов, це також дуже стратегічне рішення, бо вони за нас борються і боронять ті принципи і ті засади, на які спираєтсья наш суверенітет і наша цілісність. Якщо не вони, то ми на черзі", - сказав Качер.

Як повідомлялося, Словаччина планує передати 300 електрогенераторів вже цього місяця для подолання енергетичної кризи та відбудовувати населений пункт на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-