Інциденти на аеродромах свідчать про те, що росія втрачає керованість - Подоляк

Інциденти на аеродромах свідчать про те, що росія втрачає керованість - Подоляк

Укрінформ
Інциденти з вибухами на низці російських аеродромів є наслідками втрати державною машиною росії керованості всередині своєї країни, таких ситуацій далі відбуватиметься все більше.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ.

"Ми ж не окупанти, ми не воюємо на інших територіях, ми воюємо абсолютно юридично вмотивовано і жодних претензій до нас не буде, ми воюємо на території України, включно з окупованими територіями, включно з Донбасом і Кримом - усе, що там відбувається, юридично для нас коректно, ми маємо право робити все, що вважаємо за потрібне. Усе, що відбувається в російській федерації, це є наслідком того, що росія поступово втрачає керованість, втрачає ідолопоклонство, вони вже не вірять в путіна, як в ікону, як в царя, який безпомилкові рішення приймає. Таким чином, у них поступово все розвалюється", - зазначив Подоляк.

Читайте також: путін підтвердив, що росія вчиняє умисні злочини проти людяності – Подоляк

На його думку, кількість таких інцидентів в рф збільшуватиметься.

Радник керівника ОП пояснив, що росія, яка програє війну на очах усього світу, відповідно втрачає і керованість процесами всередині своєї країни.

За його словами, між російським суспільством і російською державою існував "дикий суспільний договір", коли люди віддавали владі свої права і свободи в обмін на гарантію безпеки, проте наразі росіяни бачать, що жодної безпеки нема.

Читайте також: Вибухи на аеродромах рф: перелом у війні та доказ російської неспроможності

"Люди в рф бачать, що безпеки, яку їм гарантували від держави, нема. Тому вони починають усе більше і більше хаотизуватися - ідуть якісь протести, вони ще не масштабні, але вони вже йдуть, ідуть якісь саботажі тощо, тобто розвалюється керованість силовою вертикаллю в рф. І тут з'ясовується, що оці об'єкти стратегічної авіації взагалі не безпечні, там немає охорони як такої, тому кількість ексцесів, не тільки на стратегічних об'єктах, а на нафтобазах, військових складах, військових частинах буде суттєво збільшуватися, тому що є внутрішня агресія", - підкреслив він.

Подоляк розповів, що раніше в рф був "зовнішній ворог", росія була мобілізована воювати із "зовнішнім ворогом", але з'ясувалося, що цей "зовнішній ворог" дуже потужно воює, тому тепер росія хоче знайти когось винного вже у внутрішньому середовищі, щоб висловити свої претензії.

Крім того, він нагадав, що діють міжнародні санкції, росія зараз не може купити запасних частин і відпрацьовувати ремонтні роботи.

Як повідомлялось, 5 грудня, через атаку безпілотників сталися пожежі на російських військових аеродромах дальньої авіації у Саратовській та Рязанській областях. На аеродромі в Енгельсі (Саратовська область) були пошкоджені два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-