Джапарова отримала відзнаку Freedom House

Джапарова отримала відзнаку Freedom House

Укрінформ
Правозахисна організація Freedom House цьогоріч присудила відзнаку імені Марка Палмера за просування демократії та прав людини у світі першій заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапаровій.

Про це повідомляється на сайті Freedom House, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Freedom House сьогодні вручив відзнаку Марка Палмера за 2022-ий рік першій заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапаровій за її підтримку українського народу, особливо кримських татар, та лідерську роль у боротьбі із російською агресією”, - йдеться у заяві.

За словами президента Freedom House Майкла Абрамовітца, Україна зараз перебуває "на передовій глобальної битви між демократією та авторитаризмом, і невтомні зусилля заступниці міністра Джапарової зі сприяння перемозі демократії виходять далеко за межі традиційної дипломатії".

“Її лідерство у межах Кримської платформи, метою якої є боротьба проти незаконної анексії та окупації Криму та захист прав кримських татар, втілює спадщину Марка Палмера. Для нас почесно присудити цьогорічну премію їй”, - сказав Абрамовітц.

Читайте також: Журнал Time назвав персоною року Зеленського та «дух України»

Відзнакою, запровадженою у пам'ять про американського посла Марка Палмера, нагороджують дипломатів та державних службовців, які творчо підходять до просування демократії, свободи та прав людини у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-