Держдепартамент США: Ми хочемо справедливого миру в Україні, а не паузи для путіна

Держдепартамент США: Ми хочемо справедливого миру в Україні, а не паузи для путіна

Укрінформ
Сполучені Штати разом з усією Північноатлантичною спільнотою, а також Україною, прагнуть покласти край російській агресії на умовах справедливого миру, а не домовлятися про паузу, яку путін може використати для відновлення сил.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо миру, українці хочуть миру, трансатлантична спільнота хоче миру. Чого ми не хочемо – це паузи»,- наголосив представник Держдепу.

Читайте також: путін прагне відновлення свого впливу в регіоні та не хоче миру - Держдеп

Він пояснив, якщо отримати паузу замість миру, «ми знаємо, що президент путін використає її для того, щоби переоснастити, переобладнати, перегрупувати (свої сили – ред.) та, швидше за все, повернутися в Україну з новою помстою».

"Це не в інтересах справедливого й, тим більше, довготривалого миру", - наголосив Прайс. У цьому зв’язку він підкреслив, що те, яким має бути справедливий мир, чітко висловився Президент України, зокрема, під час саміту G20.

Читайте також: Штати не спонукали Україну до завдання ударів поза її територією – Держдеп

Представник Держдепартаменту США також підтвердив відданість США підтримувати Україну в її зусиллях покласти край цій війні.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні вважають, що росія не продемонструвала жодних ознак готовності до встановлення миру в Україні. Ба більше, те, чого прагне путін – це поновити вплив рф на інші країни регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-