«Гарантії безпеки для росії»: Макрон відмовляється від «суперечок там, де їх немає»

«Гарантії безпеки для росії»: Макрон відмовляється від «суперечок там, де їх немає»

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у контексті своїх слів про “гарантії безпеки росії” заявляє, що відмовляється від “суперечок там, де їх немає”.

Як повідомляє Le Figaro, про це він заявив у вівторок після прибуття на саміт ЄС-Балкани в Тирані, передає Укрінформ.

“Я думаю, що ми не повинні будувати великі справи, намагатися побачити суперечки там, де їх немає. Я завжди казав одне й те саме, тобто врешті-решт на мирних переговорах будуть територіальні теми щодо України, і вони належать українцям, і теми колективної безпеки в усьому регіоні”, – сказав він.

“Це те саме, що я казав із самого початку, те саме, над чим ми, до речі, працювали в лютому, березні і що було предметом дискусій”, — заявив французький президент.

Читайте також: Гарантії безпеки потребує Україна, а не росія - МЗС Польщі

Видання нагадує, що у минулу суботу в ефірі французького каналу TF1 Макрон сказав, що обговорював з президентом США Джо Байденом “архітектуру безпеки, в якій ми хочемо жити завтра”, посилаючись на те, що необхідно буде дати “гарантії власної безпеки росії в той день, коли вона повернеться за стіл” переговорів. “Одним із суттєвих моментів є страх, що НАТО прийде до її дверей, це розміщення зброї, яка може загрожувати росії”, — пояснив тоді Макрон.

Читайте також: Данілов - про гарантії безпеки: Їх потребує світ від росії, а не навпаки

Ці заяви викликали критику в Україні та в деяких країнах Європи, які дотримуються твердої позиції по відношенню до росії та закидають Макрону те, що він занадто потурає або робить щодо москви занадто багато пропозицій.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон 3 грудня заявив, що для закінчення війни рф проти України нібито потрібно дати якісь "гарантії безпеки росії".

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-