Гарантії безпеки потребує Україна, а не росія - МЗС Польщі

Гарантії безпеки потребує Україна, а не росія - МЗС Польщі

Укрінформ
росія є агресором, який становить загрозу сусіднім країнам. Відтак, якщо хтось потребує гарантій безпеки, то це Україна і країни Центрально-Східної Європи.

Про це в коментарі PAP заявив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, реагуючи на висловлювання президента Франції по те, що росія потребуватиме гарантій безпеки, якщо погодиться на переговори щодо завершення війни з Україною, передає Укрінформ.

Як наголосив Пшидач, це росія є агресором, і тим, хто знищує міжнародний порядок. Однак зараз вона “старими радянськими методами” намагається подавати все навпаки.

Читайте також: Глава МЗС Фінляндії - про заяву Макрона: Гарантії потрібні проти росії

“Саме росія нападає на інші країни, саме вона є ревізіоністською державою, і саме вона сьогодні загрожує безпеці. Якщо комусь потрібні гарантії безпеки проти агресивної російської політики, то вони потрібні Україні та країнам Центральної та Східної Європи”, - наголосив Пшидач.

Як підкреслив заступник глави польської дипломатії, у Варшаві “з легким подивом” сприйняли слова Макрона, оскільки на нинішньому етапі росія “не надсилає жодних сигналів готовності до переговорів”. Натомість переговорам, як підкреслив Пшидач, мало б передувати виведення російських військ із території іншої країни.

Читайте також: Данілов - про гарантії безпеки: Їх потребує світ від росії, а не навпаки

“Якщо ми, як Захід, визнаємо, що російські війська все ще можуть бути розміщені на території іншої країни, то в принципі все міжнародне право, всі ті документи, які ми підписали з 1945 року - від Статуту ООН, Гельсінські документи, ОБСЄ, ООН - всі вони матимуть другорядне значення, тому що з’ясується, що насправді значення має лише груба сила”, - констатував заступник глави МЗС Польщі.

Він висловив здивування, чому французька дипломатія підходить до цього таким чином, адже ця пропозиція не гарантує миру в майбутньому.

“Ми ще раз повторюємо, що сьогодні росія, якщо їй вдасться заморозити цей конфлікт шляхом навіть недобросовісних переговорів, розглядатиме це як стратегічну паузу для проведення цієї операції знову, коли вона стане сильнішою у військовому, економічному та політичному відношенні”, - констатував заступник глави МЗС Польщі.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон 3 грудня заявив, що для закінчення війни рф проти України, нібито, потрібно дати якісь "гарантії безпеки росії".

Фото: @newsjsPL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-