«Криваві пакети»: поліція Чехії перевіряє, звідки відправили посилку до консульства України

«Криваві пакети»: поліція Чехії перевіряє, звідки відправили посилку до консульства України

Укрінформ
Чеська поліція наразі розслідує п'ятничний інцидент з підозрілою посилкою, яка надійшла до консульства України у Брно, за підозрою у громадській загрозі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio Prague Interational.

Зазначається, що наразі поліція перевіряє, чи посилку було відправлено з Чеської Республіки чи вона надійшла з-за кордону.

Українське консульство у Брно на вулиці Барвичова близько четвертої години 2 грудня було евакуйовано поліцією через підозрілу посилку. У результаті в ній не було виявлено вибуховий пристрій, але знаходилися мертві тканини тварин. Аналогічна посилка надійшла того ж дня і до посольства України в Празі, і, за словами офіційного представника МЗС України Олега Ніколенка, такі посилки отримали посольства в інших європейських містах.

Читайте також: Українські дипустанови у Польщі тричі отримували листи з погрозами - посол

Як повідомлялося, після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств у Неаполі та Кракові, консульства в Брно 2 грудня надійшли закривавлені пакети, в яких були очі тварин.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, зазначив, що вбачає у цих інцидентах "нову форму терору" та "цілеспрямовану широкомасштабну кампанію" проти України.

Читайте також: Українським дипломатам в Іспанії адресували ще три підозрілих конверти - МЗС

З 24 лютого росія здійснює повномасштабну збройну агресію проти України.

Фото: Mapy.ch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-