Зеленський запросив Маска до України - побачити, що росія тут накоїла

Зеленський запросив Маска до України - побачити, що росія тут накоїла

Відео
Укрінформ
Володимир Зеленський запросив бізнесмена Ілона Маска відвідати Україну, щоб на власні очі побачити воєнні злочини російської федерації.

Відповідне запрошення глава Української держави висловив в інтерв’ю в межах The New York Times DealBook Summit, передає кореспондент Укрінформу.

Президент розповів, що від початку повномасштабного російського вторгнення особисто комунікував з Маском. За його словами, Україна налагоджувала співпрацю з бізнесменом, зокрема задля отримання та забезпечення населення системами Starlink. "Потім в якийсь момент, мені здається, що Ілон Маск почав змінювати свою точку зору. І щодня ми почали чути від нього різні заклики. Я думаю, або хтось на нього впливає, або він якось самостійно робить ці заклики", – сказав Зеленський.

Тож він запросив Маска відвідати Україну: "Я завжди кажу відверто. Хочеш дізнатися, що росія тут накоїла, – приїдь в Україну, усе побачиш на власні очі, без зайвих слів. І після цього вже скажеш, як треба закінчувати цю війну, хто її почав, і коли можна це закінчити".

Читайте також: Маск заперечив, що говорив з путіним перед оголошенням «мирного плану» для України

Як повідомлялося, 3 жовтня Ілон Маск опублікував у Твіттері опитування, де озвучив свої пропозиції щодо припинення війни в Україні. Зокрема, він запропонував провести нові референдуми на окупованих росією територіях України, і якщо на це буде "воля народу", то рф має звідти піти.

Також Маск запропонував світу офіційно визнати Крим частиною російської федерації та попередив, що ця війна може призвести до застосування ядерної зброї.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-