Українці ніколи не відмовляться від свободи – Трюдо з нагоди роковин Голодомору

Українці ніколи не відмовляться від свободи – Трюдо з нагоди роковин Голодомору

Укрінформ
Сьогодні українці платять високу ціну за незалежність своєї держави, але не відмовляться від свободи, як і під час Голодомору-геноциду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму зверненні з нагоди роковин Голодомору заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Українці витривалі. Сьогодні нас знову надихає їхня сила та хоробрість перед жорстоким та невиправданим вторгненням російського режиму до їх країни. Як і покоління перед ними, народ України не відмовиться від свого багатовікового бачення вільної та незалежної держави”, - сказав Трюдо.

Він наголосив, що Канада продовжуватиме підтримувати Україну у її боротьбі із російською агресією.

“Уряд Канади продовжить непохитну підтримку українського народу, який обороняє свою державу, а також наших спільних цінностей демократії та поваги до прав людини. Ми завжди відстоюватимемо те, що є правильним, й будуватимемо кращий світ для усіх”, - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Байден: Вшановуємо пам’ять жертв Голодомору і віддаємо належне хоробрості українського народу

Як відомо, у Канаді сьогодні завершується тиждень обізнаності про Голодомор, протягом якого по всій країні відбувалися численні заходи, присвячені інформуванню населення щодо Голодомору та вшанування жертв цього злочину.

У 2008 році Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу. У канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-