Байден відзначив стійкість українців у війні з рф та вшанував пам’ять жертв Голодомору

Байден відзначив стійкість українців у війні з рф та вшанував пам’ять жертв Голодомору

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив шанування народу України, який стоїть на захисті демократії та впродовж тривалого часу боровся за свою незалежність, у тому числі під час Голодомору 1932-33 рр., а також інших безчинств з боку росії.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому, оприлюдненій у середу, передає Укрінформ.

«У той час, як хоробрий український народ продовжує захищати свою демократію і свободу від жорстокої агресії росії, ми також зробимо паузу, щоби вшанувати жертв минулої кривди і жахів, заподіяних Україні», - зауважив президент США.

У зверненні до американців він зазначив, що в листопаді виповнюється чергова річниця Голодомору – «смерті від голоду». Байден нагадав, як режим Йосипа Сталіна проводив проти України жорстку та репресивну політику, у тому числі, свідомо створював голод, який спричинив загибель мільйонів невинних українських жінок, чоловіків і дітей.

«Ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих у цій безглуздій трагедії та віддаємо належне стійкості українського народу, який витримав спустошення й тиранію, щоби зрештою створити вільне та демократичне суспільство»,- підкреслив глава Білого дому.

Він також зауважив, що США підтверджують свою непохитну відданість суверенітету й територіальній цілісності України.

Читайте також: Байден і Мелоні обговорили спільну протидію рф та підтримку України

«І ми вшановуємо хоробрий український народ, який продовжує мужньо протистояти нападу росії на його демократію»,- підкреслив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент Байден оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні на суму 400 мільйонів доларів США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-