В ОП заявили, що Україні вдалося досягти прогресу у створенні Трибуналу щодо злочину агресії рф

В ОП заявили, що Україні вдалося досягти прогресу у створенні Трибуналу щодо злочину агресії рф

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов вважає, що Україні вдалося досягти прогресу у створенні Трибуналу щодо злочину російської агресії.

Про це він повідомив у коментарі, переданому Укрінформу.

За його словами, за останні місяці вдалося досягти прогресу в просуванні розуміння того, що повномасштабна агресія росії проти України є питанням про виживання цивілізованого світу.

«Наш головний наратив у тому, що не можна приходити в незалежні держави, починати війну і залишитися непокараними. У цьому нас підтримало безліч країн, ухваливши відповідні резолюції Європарламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи та Парламентської Асамблеї НАТО. І ми вдячні їм усім», — сказав Смирнов.

Він розповів, що створення Трибуналу здійснюється шляхом звернення до парламентів інших країн із проханням підтримати ініціативу.

«Трибунал є безальтернативним механізмом. Жодні інші механізми, на жаль, не працюють», — зазначив заступник керівника ОП.

Читайте також: Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму

Як відомо, Україна домагається створення спеціального міжнародного Трибуналу щодо злочину агресії починаючи з лютого 2022 року. За цей час про бажання долучитися до проєкту та увійти до складу core group з його формування заявило вісім держав. Трибунал дасть змогу судити вище політичне керівництво росії включно з володимиром путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-