Кулеба підтвердив участь у саміті глав МЗС країн НАТО в Бухаресті

Кулеба підтвердив участь у саміті глав МЗС країн НАТО в Бухаресті

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба планує наступного тижня взяти участь у саміті міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті і порушити питання негайного постачання Україні нових систем ППО та невійськового обладнання.

Про це глава української дипломатії заявив на онлайн-брифінгу у вівторок, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Я планую взяти участь у міністерській зустрічі в Бухаресті. У мене буде два дуже прості сигнали. Перший стосуватиметься постачання в Україну невідкладно нових систем протиповітряної оборони і взагалі будь-якої зброї, яка може допомогти нам збивати російські ракети та іранські дрони. А другий – ми будемо обговорювати план на найближчі три-чотири місяці, яким чином НАТО допоможе Україні пройти цю важку воєнну зиму», - сказав Кулеба.

Він додав, що це стосується не лише постачання зброї - НАТО також має можливості постачання невійськового обладнання, яке потрібне нашій державі.

Читайте також: У ЄС офіційно оголосили про початок Військової допоміжної місії для України

Як повідомлялося, Україну, Молдову та Грузію, а також Боснію та Герцеговину, Фінляндію і Швецію запросили взяти участь у саміті міністрів закордонних справ країн НАТО, що відбудеться 29-30 листопада у Бухаресті.

У межах зустрічі відбудуться чотири сесії, у тому числі присвячені війні в Україні та енергетичній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-