ЄС і НАТО тісно співпрацюють задля підтримки України – міністр оборони Швеції

ЄС і НАТО тісно співпрацюють задля підтримки України – міністр оборони Швеції

Укрінформ
Європейський Союз і НАТО як ніколи тісно співпрацюють, аби підтримати Україну у військовому, політичному та економічному плані.

Про це заявив міністр оборони Королівства Швеції Пол Йонсон, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Генштабу ЗСУ у Фейсбуці.

«ЄС і НАТО ніколи не співпрацювали так тісно, як сьогодні. І це абсолютно необхідно, якщо ми хочемо підтримати Україну у військовому, політичному та економічному плані», – цитує пресслужба шведського міністра.

Йонсон також наголосив, що Швеція продовжить підтримувати Україну в рамках тренувальної місії для українських військових.

"Швеція також продовжить підтримувати Україну в рамках нашого членства в ЄС. Швеція має намір взяти участь у майбутній Місії ЄС з військової допомоги на підтримку України (EUMAM), яка навчатиме Збройні сили України. Швеція також наполягає на тому, щоб вісім пакетів санкцій, ухвалених на сьогоднішній день, були реалізовані та дотримані, а також щоб ЄС міг узгодити дев’ятий пакет санкцій», - наголосив Йонсон.

Читайте також: Резніков: Дев'ятий пакет безпекової допомоги Україні від Швеції становить 3 мільярди крон

Як повідомлялося, Місія ЄС з військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine) - навчальна місія, в якій Німеччина та Польща відіграють провідну роль. Вона спрямована на спеціалізовану підготовку 15 000 військовослужбовців Збройних сил України, доповнює операцію «Інтерфлекс» у Великій Британії, в якій бере участь Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-