Премʼєр Іспанії обіцяє підтримувати Україну в її боротьбі за свободу

Премʼєр Іспанії обіцяє підтримувати Україну в її боротьбі за свободу

Укрінформ
Іспанія і країни НАТО будуть об’єднаними і підтримуватимуть Україну в боротьбі за її свободу, поки не буде відновлено повагу до її суверенітету і можливість вільно обирати своє майбутнє.

Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час засідання Пленарної Асамблеї НАТО в Мадриді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут, у Мадриді, ми маємо дати рішучий сигнал: будь ласка, поважайте національний суверенітет України і її можливість вільно обирати своє майбутнє. Поки цього це станеться, пані і панове, ми лишатимемося об’єднаними і підтримуватимемо Україну в її боротьбі за свободу», - зазначив він.

Санчес зауважив, що Іспанія робить внесок у розмірі 270 млн євро у Фонд миру ЄС, надає системи ППО і надаватиме техніку, щоб допомогти Україні; Іспанія також братиме участь у тренувальній місії ЄС.

"Стримування не можна плутати з пасивністю", - підкреслив очільник уряду.

Читайте також: Іспанія пропонує щороку готувати 2400 українських військових

Премʼєр-міністр Королівства додав, що його країна прийняла 135 тисяч українських громадян, та гарантував, що вони мають всі права, як і будь-який громадянин Іспанії.

Як повідомлялося, 10 листопада уряд Іспанії оголосив рішення про надання Україні ще двох систем ППО Hawk на додачу до чотирьох, які було надано раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-