Гідність і свобода є незмінними цінностями українців – Зеленський

Гідність і свобода є незмінними цінностями українців – Зеленський

Звернення
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що в українців залишаються незмінними дві найбільші цінності, якими є гідність та свобода.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у відеозверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Президент зауважив, що на даний час у нашій країні, світі та Європі багато змінилося, але цінності українців залишилися ті самі.

"Дещо лишається незмінним. Це відповідь на питання, хто такі українці і що для нас головне. Дві цінності, нерозривно сплетені, як правий і лівий береги Дніпра. Як синій і жовтий кольори. Як слова Чубинського й музика Вербицького. Як дві нитки візерунка на вишиванці, де зашифровано наш генетичний код. Це гідність і свобода", – сказав Президент.

Він додав, що українці завжди про це пам’ятали й "не маємо права забути, завжди це цінували й не маємо страху захищати".

"Ми завжди знали, чого хочемо. А цього року всі дізналися, що ми можемо. Це побачили друзі й вороги. Союзники й партнери. Переконалися ми самі. Хтось – укотре. Дехто – вперше. Але всі разом ми довели й продовжуємо доводити, що гідність і свобода для нас – свято. Це залишилося незмінним. І всі побачили, на що здатні українці", – сказав Президент.

Відео: ОП

Глава держави нагадав, що рік тому звертався до українців цього дня, але відтоді чимало змінилося.

“На нашій землі з’явилися воронки. У наших містах і селах – блокпости та їжаки. На наших вулицях буває темно. У наших домівках буває холодно. Змін багато, але вони не змінили найголовнішого. Бо найголовніше – не ззовні, а всередині”, - заявив Зеленський.

Він наголосив, що це залишається незмінним, і тому ми витримаємо.

“Ми вистоїмо. Всі. Різні. Але українці й українки. Захисники й захисниці. Всі, хто знає: треба бути гідним, а не здаватися. Бо здаватись українці не звикли. Тому що мають гідність. А тому – свободу!”, - заявив Президент.

Зеленський висловив переконання, що українці все подолають, пересилять, переживуть та переможуть.

“І в День Гідності та Свободи зберемось на майдані Незалежності. Там, де завжди захищали гідність і свободу. На граніті, на барикадах під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. Там, де ми відзначали 30-річчя незалежності України. І там, де ми відзначимо День Перемоги України. У мирному Києві, у мирній Україні я скажу про важливе. Про головне. Те, що лишилося незмінним. І залишиться незмінним”, - додав Глава Української держави.

Читайте також: У День гідності й свободи пройде флешмоб «ЖовтаСтрічка»

Як повідомлялося, в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-