Зеленський: Кожен удар по українській енергетиці - це удар по енергобезпеці всього континенту

Зеленський: Кожен удар по українській енергетиці - це удар по енергобезпеці всього континенту

Укрінформ
Обстріли росією української енергетичної інфраструктури становлять загрозу енергетичній безпеці всього континенту.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Джерело: ОПУ

"російські удари спрямовані, зокрема, і на те, щоб зруйнувати наше енергетичне з'єднання з енергосистемою Європи. Тому кожен удар по українській енергетиці - це удари по енергетичній безпеці всього континенту", - наголосив глава держави.

Він зазначив, що українська енергогенерація може не тільки забезпечувати потреби країни, а й бути стабілізуючим елементом для загальноєвропейського енергоринку. За словами Президента, Україна вже експортувала електрику і готувались нарощувати співпрацю з країнами-партнерами.

"Цей російський терор не просто чергове знущання ворога з України, а й прояв дуже цинічної російської антиєвропейської та антилюдської політики", - заявив він.

Зеленський підкреслив, що пошкоджено близько половини української енергетичної інфраструктури. Крім того, росія почала обстрілювати й об'єкти газовидобування в Україні.

Читайте також: росія шукає не миру, а передишки для відновлення сил - Зеленський

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у суботу, 19 листопада, прибув до Києва і зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-