Єрмак обговорив із радницею Макрона гарантії безпеки для України і трибунал для рф

Єрмак обговорив із радницею Макрона гарантії безпеки для України і трибунал для рф

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із дипломатичною радницею Президента Франції з питань континентальної Європи та Туреччини Ізабель Дюмон питання гарантій безпеки для України, а також ситуацію в енергетичному секторі, створення спецтрибуналу проти росії й підготовку до Форуму з відновлення у Парижі.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Єрмак, зокрема поінформував співрозмовницю про критичні пошкодження енергетичної інфраструктури України внаслідок російських масованих ракетних атак.

Він подякував французькій стороні за надану гуманітарну допомогу й готовність відповісти на запити нашої країни щодо обладнання, необхідного для відновлення пошкодженого енергетичного сектору.

Сторони продовжили обговорення модальностей реалізації пропозицій щодо міжнародних гарантій безпеки для України на основі Київського безпекового договору.

Окрему увагу, за даними ОП, було приділено такому першочерговому елементу гарантування безпеки нашої країни, як створення сучасної високоефективної системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Керівник Офісу глави держави та радниця президента Франції розглянули питання співпраці у створенні спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України. Єрмак поінформував про перебіг підготовки Україною проєкту відповідної резолюції ГА ООН та скоординував подальші дії з французькою стороною для забезпечення підтримки цього акта під час голосування.

Читайте також: Країни опинилися на межі нового голоду через війну росії проти України - Єрмак

Водночас керівник ОП відзначив послідовні зусилля України з метою продовження роботи Чорноморської зернової ініціативи та нову програму «Зерно з України» для допомоги найбіднішим країнам Африки, яка має офіційно стартувати 26 листопада. Він висловив сподівання на активне практичне залучення Франції до реалізації цього важливого гуманітарного проєкту.

Також було обговорено питання підготовки до проведення в Парижі 13 грудня поточного року Форуму з відновлення України та Конференції з підтримки громадянської стійкості в Україні у зимовий період, які мають сприяти залученню міжнародної допомоги, зокрема, за участю французьких компаній.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-