Зеленський: Робимо все, щоб знешкодити кожен з елементів агресії рф

Зеленський: Робимо все, щоб знешкодити кожен з елементів агресії рф

Укрінформ
Україна робить все, щоб знешкодити кожен з елементів, з яких складається агресія рф, - і таким чином знешкодити саму росію.

Про це у відеозверненні сказав Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Президент розповів, що звернувся до учасників безпекового форуму в канадському Галіфаксі.

«Ще раз представив українську формулу миру і запросив Канаду та інших наших партнерів обрати для себе такий компонент формули миру, у якому вони можуть проявити своє лідерство по максимуму. Саме в цьому і є сенс того, як ми викладаємо наші пропозиції щодо відновлення миру. Ми їх розклали на елементи, те, з чого складається російська агресія, і робимо все, щоб знешкодити кожен з цих елементів, і щоб через це знешкодити агресора», - зазначив глава держави.

За словами Зеленського, він щодня отримує дуже позитивний фідбек у світі стосовно такого підходу: «Провідні лідери підтримують українську конструктивність, і я вірю, що нам вдасться реалізувати нашу формулу миру».

Він також розповів про переговори з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, зокрема, стосовно енергетичної сфери.

«Також детально обговорили фінансову співпрацю між Україною та Євросоюзом. Потреби нашої держави до кінця року і в наступному році. Очікую у цьому році два транші макрофіну – 2, 5 млрд євро ще у листопаді і пів мільярда євро на початку грудня. Обговорили і нові санкції проти росії, які можуть бути введені на європейському рівні», - повідомив Зеленський.

Читайте також: Гроші для України: Домбровскіс розповів про «Макрофінансову допомогу плюс»

Окрім того, Президент поспілкувався зі студентською спільнотою Ірландії – країни, яка дуже принципово підтримує Україну.

«Хоча це нейтральна країна у військовому плані, Ірландія все ж міцно захищає європейські цінності і допомагає нам політично і гуманітарно. Я звернувся до ірландців з двома проханнями. Перше – просувати на загальноєвропейському рівні необхідність посилювати санкції проти росії», - поінформував Зеленський.

Він додав, що друге прохання стосується допомоги в поширенні правди про події в Україні та про російський терор.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський вважає, що Україні вдалося переграти російську федерацію в інформаційному просторі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-