Наступного тижня Європарламент може визнати росію державою-спонсором тероризму

Наступного тижня Європарламент може визнати росію державою-спонсором тероризму

Укрінформ
Наступного тижня Європейський Парламент під час пленарного засідання у Страсбурзі може прийняти рішення про визнання росію державою, що використовує терористичні засоби та спонсорує тероризм - попереднє погодження такого рішення відбулося цього тижня на рівні політичних груп Європарламенту.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Tвітері написав член політичної групи Європейської Народної Партії литовський депутат Андрюс Кубілюс.

«Після чотирьох годин переговорів між політичними групами Європейського Парламенту було досягнуто згоду навколо тексту. Його головний рядок такий: Європейський Парламент… визнає росію державою-спонсором тероризму, а також як державу, що використовує терористичні засоби», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У МЗС порівняли росію з ІДІЛ після заяви пєскова про обстріли заради переговорів

У попередньому повідомленні в Tвітері європейський політик зазначив, що росія здійснює терористичні атаки проти цивільного населення України, та закликав країни-члени ЄС збільшити гуманітарну допомогу, щоб допомогти українцям пережити наступну зиму.

«Терористичні ракетні атаки росії проти української цивільної інфраструктури означають, що не буде світла, обігріву, гарячої їжі, води, інтернету та каналізації. Ми можемо допомогти українцям перемогти у цій «зимовій битві», якщо надамо їм 25 000 електрогенераторів. Країни-члени надали поки що 700 одиниць. Ми маємо зробити більше!», - наголосив Кубілюс.

Як повідомлялося, раніше політична група ЄНП поінформувала, що під час пленарного засідання у Страсбурзі наступного тижня Європейський Парламент розгляне резолюцію про визнання росії терористичною державою. Така точка зору має підтримку великої кількості депутатів із різних політичних фракцій Європарламенту.

Читайте також: Група Єрмака-Макфола пояснила тонкощі визнання росії державою – спонсором тероризму

13 жовтня таке рішення було ухвалено ПАРЕ – «за» проголосували 99 парламентаріїв зі 100 країн, що брали участь у голосуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-