Макрон провів зустріч із прем’єром Таїланду - говорили про Україну

Макрон провів зустріч із прем’єром Таїланду - говорили про Україну

Укрінформ
Франція і Таїланд закликали утримуватися від ескалації у розв'язаній росією війні проти України та вивчити шляхи мирного врегулювання.

Про це йдеться у спільному комюніке за результатами переговорів президента Франції Емманюеля Макрона та прем’єр-міністра Королівства Таїланд Праюта Чан-Очі, оприлюдненому на сайтіЄлисейського палацу, передає Укрінформ.

“Щодо України Франція та Таїланд нагадали про резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 2 березня 2022 року, підтвердивши свою відданість принципу суверенітету та територіальної цілісності держав, закріпленому в Статуті ООН. Обидві сторони також закликали всі залучені сторони утримуватися від будь-якої подальшої ескалації конфлікту, а також серйозно вивчити способи вирішення кризи мирним шляхом дипломатії та діалогу”, - йдеться у документі.

Крім того, Франція і Таїланд підтвердили свою підтримку заяви лідерів Р5 від 3 січня 2022 року щодо запобігання ядерній війні та уникнення гонок озброєнь, а також готовність поважати зобов’язання, викладені в цій декларації.

Читайте також: Франція засуджує удари росії по цивільній інфраструктурі України

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Агресія проти України», яка засуджує вторгнення росії в Україну й вимагає від рф негайно вивести війська з української території.

У заяві від 3 січня країни групи Р5 — Китай, США, Франція, Велика Британія та рф — зазначили, що вважають своєю першочерговою відповідальністю уникнення війни між державами, що володіють ядерною зброєю, а також зменшення стратегічних ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-