Зеленський: Що більше форм терору рф використає проти України, то більше коштів світ вкладатиме у зброю

Зеленський: Що більше форм терору рф використає проти України, то більше коштів світ вкладатиме у зброю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що лише кілька країн можуть захищатися від агресії, як це робить зараз Україна у боротьбі з російськими загарбниками, а світ замість інвестицій у людський капітал змушений буде вкладатися у переозброєння.

Про це він заявив під час онлайн-виступу на Bloomberg New Economy Forum, повідомляє Укрінформ.

"Якщо говорити чесно, лише кілька країн могли б зараз захищатися від агресії так само інтенсивно, як це робимо ми. Просто немає стільки снарядів, зброї. Але потенційних агресорів у світі й заморожених конфліктів, які можуть розгорітися знову, все ж більше, ніж таких країн. А отже, є шалений дефіцит безпеки", - сказав Президент.

Він зазначив, що глобальна ситуація безпосередньо залежить від того, коли і як закінчиться російська агресія.

Через це, на думку глави держави, замість того, щоб вкласти трильйони доларів у розвиток людського капіталу, світ витрачатиме колосальні кошти на переозброєння – додатково до вже запланованих.

Читайте також: Зеленський: росія воює проти електрики й тепла для людей

За словами Зеленського, зараз усі уважно дивляться на те, як Україна захищається, яка зброя найкраща, яка тактика спрацьовує, які оборонні системи дають максимальний результат.

"Що більше форм терору використає росія в цій війні, то більше коштів світ у підсумку спрямує на зброю й на захист від потенційного повторення таких ударів, яких ми зазнаємо", - наголосив Президент.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-