Це вже не лише війна рф проти України, а міжнародний конфлікт – Клімкін про вибухи у Польщі

Це вже не лише війна рф проти України, а міжнародний конфлікт – Клімкін про вибухи у Польщі

Укрінформ
Падіння ракет на території Польщі під час російського ракетного обстрілу України показують, що це не лише війна проти України, а вже міжнародний конфлікт.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі Радіо НВ, передає Укрінформ.

«Оскільки вчорашні удари зачепили і Польщу, і Молдову, у сенсі знеструмлення, ми бачимо, що це вже не лише російська війна проти України, це вже міжнародний конфлікт... І скільки б ми не намагалися зрозуміти, які ракети, за яких умов – головне, що це результат російського обстрілу», - сказав він.

На переконання Клімкіна, путін пішов на ескалацію і для Заходу це момент істини: «Якщо Захід дивиться і обмежується правильними політичними заявами, засудженнями, суворими засудженнями, рішучими засудженнями, то насправді на карті є взагалі престиж і довіра до Заходу, до тих, хто здатний просувати свої цінності». Нічого не робити або робити трохи більше ніж до цього — це точно не вихід», - підкреслив ексміністр.

Водночас дипломат вважає малоймовірним застосування пʼятої статті, оскільки тоді формальні переговори зі статусом, з мандатом, оформленими делегаціями стануть неможливими, і це означатиме фундаментальну ескалацію. «Значна частина Заходу, як я бачу, особливо в Європі, поки що до цього не готова», - підсумував Клімкін.

Читайте також: У Польщі впала українська ракета, але відповідальна за це росія – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули дві людини. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає жодних ознак того, що ракета, яка впала на територію Польщі у вівторок, була навмисною атакою на члена НАТО з боку росії.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України. У Варшаві заявили, що Північноатлантичний альянс готовий відреагувати на можливе влучання російської ракети по території Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-