Через обстріли глава МЗС Нідерландів перебуває в укритті у Києві

Через обстріли глава МЗС Нідерландів перебуває в укритті у Києві

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра разом з колегами перебуває в укритті через атаку російської армії на українську столицю.

Про це кореспондентові Укрінформу в Гаазі телефоном повідомила прессекретар Гукстри.

“Міністр Гукстра перебуває в Києві. Були заплановані зустрічі з колегою Кулебою та Президентом Зеленським, щоб обговорити війну в Україні та підтримку України Нідерландами. Він також відвідав судово-слідчу лабораторію, де збираються та досліджуються докази потенційних воєнних злочинів. Оскільки вони зараз перебувають в укритті через ракетні удари, я не впевнена, яка частина програми може продовжуватися за планом, включаючи переговори із Зеленським. Міністру вже вдалося зустрітися з Кулебою, відвідати лабораторію та меморіал жертвам Голодомору”, - сказала в коментарі Укрінформу прессекретар міністра закордонних справ Нідерландів Тесса ван Стаден.

У Твіттері Вопке Гукстра написав, що радий зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

“Стійкість, рішучість і мужність Дмитра та його співвітчизників глибоко вражають і надихають. Я підкреслив нашу тверду та постійну відданість”, - написав він.

Раніше  міністр закордонних справ України та генпрокурор обговорили з главою МЗС Нідерландів питання притягнення рф до відповідальності за злочини проти України.

«Провели окрему зустріч у форматі "глави МЗС плюс Генеральний прокурор України". Я думаю, що навіть з формату цієї зустрічі зрозуміло, про що ми говорили, а саме - про притягнення до відповідальності рф за злочини, скоєні проти України», - зазначив Дмитро Кулеба.

За його словами, сторони предметно проговорили кроки, які потрібно зробити разом з іншими партнерами для створення Спеціального трибуналу з переслідування росії за скоєння злочину агресії.

Читайте також: Україна - під масованою ракетною атакою

Міністр також зазначив, що Україна разом із Нідерландами очікує на рішення окружного суду Гааги у справі про збитий літак рейсу MH17. «Ця історія буде доведена до логічного кінця, і правосуддя переможе попри всі багаторічні зусилля росії зруйнувати цей процес», - переконаний Кулеба.

росіяни, за попередніми даними, влучили ракетами у два житлові будинки у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-