росія затягувала виведення військ із Херсона до виборів у парламент США - CNN

росія затягувала виведення військ із Херсона до виборів у парламент США - CNN

Укрінформ
росія, ймовірно, зволікала з оголошенням про виведення військ із Херсона, щоб не дати додаткових козирів партії чинного президента Джо Байдена напередодні проміжних виборів.

Про це повідомляє CNN із посиланням на дані чотирьох осіб, знайомих із розвідданими американської розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що за даними одного з представників розвідки, високопоставлені російські чиновники обговорювали проміжні терміни Сполучених Штатів як фактор під час обговорення термінів оголошення про виведення своїх військ із Херсона.

Друга особа, знайома з даними розвідки, сказала CNN, що очікування виборів у США завжди було «заздалегідь спланованою умовою» виходу росії з Херсона.

Водночас джерела зазначають, що росія, ймовірно, неправильно розрахувала вплив такого оголошення на вибори.

«Я сумніваюся, що американці справді помітили б це», — сказало інше джерело, знайоме із західною розвідкою.

CNN зазначає, що минулого тижня президент Байден натякнув, що США вважають, що момент оголошення росією про виведення своїх військ із Херсона був чимось більшим, ніж простою випадковістю.

«Я вважаю цікавим, що вони чекали виборів, щоб оголосити рішення, про яке ми знали протягом деякого часу. І це свідчить про те, що у них є реальні проблеми», – сказав Байден на пресконференції минулої середи.

Читайте також: У Херсон прибув гуманітарний конвой ООН

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони США заявили, що після відступу з Херсона російська федерація не планує добровільно полишати решту окупованих нею територій України, тому Збройним силам України доведеться повертати ці території у важких боях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-