росія не збирається залишати решту окупованих територій України, будуть важкі бої – Пентагон

росія не збирається залишати решту окупованих територій України, будуть важкі бої – Пентагон

Укрінформ
Звільнення Херсона від російських загарбників стало значним досягненням для України, але рф не збирається добровільно залишати решту окупованих територій, тому попереду на українців чекають важкі бої.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США, йдеться у пресрелізі Пентагону.

«Найбільш значущою подією за вихідні стало відведення російських військових з міста Херсон та західного берега Дніпра. Продовжуючи спостереження, ми вважаємо, що російські війська передислокувалися на східний берег річки та встановили свої оборонні лінії, таким чином поступившись значною частиною території українцям, включаючи місто Херсон», – сказав чиновник.

Представник Пентагону зазначив, що попри успіхи Збройних сил України на фронті, російська федерація не збирається добровільно залишати решту окупованих нею територій.

«росіяни, схоже, не схильні залишати решту окупованої території України, і, безсумнівно, попереду ще важкі бої. Але звільнення Херсона є значним досягненням і свідченням мужності, рішучості та стійкості українського народу та його Збройних сил у боротьбі із захисту своєї держави», – сказав він.

Читайте також: У Пентагоні вважають, що рф вже втратила в Україні половину своїх танків

За словами представника Пентагону, з наближенням зими бойові дії в Україні можуть сповільнитися, але плани щодо підтримки США не сповільняться, оскільки ця підтримка залежить не від погоди, а від того, що потрібно українцям.

«Ми продовжуватимемо працювати з ними разом з нашими міжнародними союзниками та партнерами, щоб переконатися, що вони мають те, що їм потрібно для успіху на полі бою. Ми готові робити це стільки, скільки буде потрібно», – запевнив представник Міноборони США.

Він також додав, що у Пентагоні помітили, що з кінця жовтня російські ракетні удари та удари безпілотників дещо сповільнилися, але росіяни продовжують завдавати ударів по цивільній інфраструктурі, включаючи українські електромережі.

Читайте також: Ворог залишає облаштовані рубежі на лівому березі Дніпра - Гуменюк

«Протиповітряна оборона продовжує залишатися пріоритетом для українців. Для нас це продовжує залишатися предметом обговорення щодо того, як Сполучені Штати та міжнародне співтовариство можуть продовжувати підтримувати українців, коли справа стосується їхніх оборонних потреб», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США оголосили про додатковий пакет оборонної допомоги для України, який оцінюється в 400 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-