Зеленський анонсував звернення до учасників «саміту G19»

Зеленський анонсував звернення до учасників «саміту G19»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що «за кілька годин» виступатиме зі зверненням до учасників «саміту G19», маючи на увазі саміт «Групи 20», який стартує в Індонезії.

Про це у своєму зверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Вже за кілька годин говоритиму про це у своєму зверненні до учасників саміту... G19 в Індонезії. Це об’єднання дуже вагомих держав. І сьогодні, ще напередодні саміту, вже прозвучали вагомі заяви. Зокрема важливо, що Сполучені Штати та Китай разом відзначили неприпустимість будь-яких погроз застосування ядерної зброї. Всі розуміють, кому адресовані ці слова», – наголосив Глава держави.

Читайте також: Президент: Україна в ООН погоджує резолюцію щодо створення спеціального трибуналу для рф

Нагадаємо: 14 листопада у Верховній Раді запропонували ухвалити звернення до держав G20 щодо виключення росії зі складу цієї групи. Група народних депутатів на чолі з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком зареєструвала відповідний проєкт постанови №8203.

Читайте також: Одна з найбільших груп Європарламенту підтримує визнання рф терористичною державою

У зверненні державам G20 пропонують виключити росію зі свого складу «як таку, що не відповідає цілям і принципам G20», а також засудити дії рф, спрямовані на знищення України, геноцид українського народу, дестабілізацію енергетичної системи та продовольчої безпеки держав світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-