МЗС України закликає Белград не дозволяти мовлення russia today у Сербії

МЗС України закликає Белград не дозволяти мовлення russia today у Сербії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає владу Сербії не ухвалювати рішення щодо дозволу на мовлення в країні пропагандистського телеканалу russia today.

Про це йдеться в дописі речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Речник МЗС нагадав, що в ефірах rt регулярно виправдовується агресія проти України та лунають заклики до геноциду українців.

«rt не має нічого спільного зі свободою слова та журналістикою. Пропаганда та дезінформація, які поширює цей канал, не підуть на користь сербському суспільству. Закликаємо Белград не ухвалювати таке рішення», - заявив Ніколенко.

Читайте також: В Україні затримали блогера russia today, який поширював у ЄС фейки про війну

Він додав, що надання дозволу на мовлення russia today не відповідатиме курсу Сербії на здобуття членства в ЄС (раніше Євросоюз запровадив санкції проти цього російського пропагандистського ресурсу).

«Сербський уряд також має розуміти, що в будь-який момент rt може почати розхитувати ситуацію в самій Сербії», - застеріг речник МЗС.

Читайте також: Санкції проти росіян: у МКІП розповіли про підготовку нового великого пакета

Як повідомили ЗМІ, У Сербії розглядають можливість про надання дозволу на мовлення телеканалу russia today, який перебуває під санкціями Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-