США накладуть санкції на мережу військових закупівель, яка допомагає росії - міністр фінансів

США накладуть санкції на мережу військових закупівель, яка допомагає росії - міністр фінансів

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Вашингтон введе нові санкції проти транснаціональної мережі осіб і компаній, які працювали над закупівлею військових технологій для війни росії в Україні.

Про це вона сказала журналістам на полях саміту G20 на Балі, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

За словами Єллен, санкції стосуватимуться 14 осіб і 28 юридичних осіб, зокрема, фінансових посередників. Водночас вона відмовилася надати подробиці, додавши, що це оголошення заплановано на вечір понеділка.

Читайте також: Санкції проти росії можуть тривати і після досягнення миру в Україні – міністр фінансів США

«Це частина наших великих зусиль, спрямованих на те, щоб перешкодити військовим зусиллям росії та відмовити їй у необхідному обладнанні через санкції та експортний контроль», — сказала міністр фінансів США.

Відомство наклало санкції на великі військово-промислові компанії в росії, а міністерство торгівлі США припинило експорт американських компонентів і технологій, які використовувалися в частині військової техніки росії. Єллен сказала, що це вже вплинуло на поле бою в Україні.

росії вдалося закупити в Ірану безпілотники, які використовувалися для нападів на міста та енергетичну інфраструктуру в Україні. Іранські військові організації та галузі вже перебувають під жорсткими санкціями США через програму ядерних розробок Тегерана, і було незрозуміло, чи були якісь санкції пов’язані з цими закупівлями боєприпасів для безпілотників.

Читайте також: У росії виник дефіцит ліків через санкції – розвідка

Єллен також зазначила, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну фінансово-економічною допомогою.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єллен заявила, що окремі санкції США проти росії можуть залишатися чинними навіть після виведення російських сил з України та можливої мирної угоди москви із Києвом.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-