Санкції проти росії можуть тривати і після досягнення миру в Україні – міністр фінансів США

Санкції проти росії можуть тривати і після досягнення миру в Україні – міністр фінансів США

Укрінформ
Окремі санкції США проти росії можуть залишатися чинними навіть після виведення російських сил з України та можливої мирної угоди москви із Києвом.

Про це заявила в ексклюзивному інтерв’ю The Wall Street Journal, що вийшло у неділю, міністр фінансів США Джанет Єллен, передає Укрінформ.

«З огляду на те, що сталося, ми, ймовірно, прийняли б рішення, що певні санкції повинні залишатися чинними», - зауважила глава американського Мінфіну.

Водночас, вона підкреслила, що досі з боку рф не було жодних зусиль або бажання розпочати переговори з Україною на умовах, прийнятних для української сторони.

США та союзники продовжують послідовний тиск на економіку росії та її військово-технічний потенціал, обмеживши її доступ до передових західних технологій, а також паралізувавши її фінансову систему. Тим не менше, цього року рф отримувала величезні доходи від продажу енергоресурсів. У цьому зв’язку США очолили спроби G7 ввести обмеження цін на російську нафту.

Читайте також: США зберігають позицію щодо підтримки Президента Зеленського і України – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, країни G7, а також та Австралія домовилися про заборону надання морських послуг, у тому числі страхування, для поставок російської нафти в інші країни, якщо ця нафта продаватиметься вище встановлених обмежень. Мета цих зусиль полягає в тому, щоб зменшити доходи рф від продажу нафти, але водночас зберегти її доступність на світових ринках для стабілізації цін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-