Штати не тиснуть на Україну щодо переговорів з росією – Білий дім

Штати не тиснуть на Україну щодо переговорів з росією – Білий дім

Укрінформ
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що офіційний Вашингтон не здійснює жодного тиску на Україну в плані проведення переговорів з рф, однак забезпечує фізичну підтримку у вигляді оборонної допомоги.

Про це він заявив у четвер під час пресбрифінгу в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати не тиснуть на Україну і не наполягають на якихось речах», - підкреслив радник президента США.

Він зауважив, що Вашингтон проводить консультації з Україною, а також демонструє свою підтримку «не лише через публічні заяви чи моральну підтримку, але й через відчутну фізичну підтримку у вигляді військової допомоги».

Читайте також: Байден про можливість переговорів України з рф: Ми не будемо вказувати їм, що вони мають робити

При цьому Салліван наголосив: «Ми керуємося дуже простим принципом: нічого про Україну без України. Зрештою, Україна має приймати рішення щодо свого дипломатичного курсу».

Сполучені Штати, зі свого боку, допомагатимуть нашій країні посилювати її позиції на полі бою, «щоб коли і якщо виникне можливість для дипломатії, вони мали найліпші позиції за столом переговорів».

Радник Байдена не став коментувати ймовірність, коли такі переговори можуть бути можливими.

«Зараз українці зосереджені на захисті своєї критично важливої інфраструктури від варварських атак, які вбивають мирних жителів і шкодять базовому функціонуванню економіки. Крім того, вони намагаються повернути свої території», - наголосив Салліван.

Читайте також: Зеленський про деокупацію: Десятки українських прапорів повернулися на своє законне місце

Як повідомляв Укрінформ, у четвер США оголосили про готовність нового пакету оборонної допомоги Україні, який включатиме додаткові системи ППО, а також ракети класу «земля-повітря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-