Байден про можливість переговорів України з рф: Ми не будемо вказувати їм, що вони мають робити

Байден про можливість переговорів України з рф: Ми не будемо вказувати їм, що вони мають робити

Укрінформ
Президент США Джо Байден наголошує, що жодне питання щодо України не вирішуватиметься без участі України.

 Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час пресконференції в середу.

«Це залежить від українців... Нічого про Україну без України», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи може український уряд піти на компроміс із росією.

«Я не знаю, що вони збираються робити. Але я знаю одне: ми не будемо вказувати їм, що вони мають робити», - зауважив він.

Читайте також: Адміністрація Байдена відмовилася надавати Україні новітні дрони Gray Eagle - WSJ

Він зазначив, що після того, як російські війська залишать Херсон, обидві сторони вирішуватимуть, що робити в зимовий період і чи йти на компроміси.

Він також сказав, що має намір обговорити питання російської війни з лідерами G20 у Індонезії.

«Я збираюся їхати на G20. Мені сказали, що президент путін навряд чи буде там, але інші світові лідери будуть... І в нас буде можливість побачити, якими можуть бути подальші кроки», - пояснив Баден.

Він наголосив, що, на його думку, допомога надаватиметься Україні постійно. «Це моє очікування», - зазначив він. Коментуючи слова лідера республіканців Кевіна Маккарті про те, що той не даватиме Україні «карт-бланш», Байден зауважив: «Ми не давали Україні карт-бланш».

Читайте також: Байден: Відхід від Херсона вказує на «реальні проблеми» рф з військовими

За його словами, США не закрили небо над Україною, щоб не «встрянути в третю світову війну», а також не надали ракет для «Хаймерсів» з дальністю польоту понад 600 миль.

«Я не хочу, щоб вони почали бомбити російську територію», - додав він.

«Але чи надамо ми їм усі розумні можливості захистити себе? Так... - заявив він. - Ми хочемо переконатися, що вони здатні захистити себе й відповісти на те, що є найпотворнішою агресією, яка відбулася від часів Другої світової війни... з боку Путіна, на території України. І дуже багато поставлено на карту».

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за «бронетехніку, яка звільнятиме українську землю»

Тому, за його словами, він би був «дуже здивований», якби республіканці сказали, що «не збираються фінансувати законні оборонні потреби України».

Фото: politico.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-