Зеленський подякував Байдену за «бронетехніку, яка звільнятиме українську землю»

Зеленський подякував Байдену за «бронетехніку, яка звільнятиме українську землю»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Джо Байдену за військову допомогу на 400 млн дол.

Про це глава Української держави написав у Твіттері, передає Укрінформ.

“Дякую POTUS за черговий пакет військової допомоги на $400 млн. За бронетехніку, яка допоможе нам звільняти українську землю. Цінуємо цю незмінну підтримку”, - зазначив він.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Нідерландам, США та Чехії за рішення придбати та передати для потреб Збройних сил України 90 танків Т-72.

Про це глава української дипломатії зазначив у Твіттері.

Читайте також: Зеленський підписав закон про посилення захисту об'єктів критичної інфраструктури

“Я вдячний за спільне рішення Нідерландів, США та Чехії щодо придбання та передачі для потреб ЗСУ 90 танків Т-72. Перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже впродовж наступного місяця. Дякую партнерам за вияв непохитної солідарності з Україною”, - зазначив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США заявило про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні на суму близько $400 мільйонів у межах Ініціативи сприяння безпеці України(USAI).

Новий пакет передбачає виділення фінансів на модернізацію протиповітряних ракет HAWK для їх подальшої передачі Україні. Крім того, здійснюватимуться поставки в Україну 45 оновлених танків Т-72Б із вдосконаленою оптикою, засобами зв’язку та бронюванням, а також 1100 тактичних БПЛА Phoenix Ghost, 40 броньованих річкових катерів, захищених систем зв'язку та систем спостереження. Фінансування виділяється також на модернізацію 250 броньованих машин безпеки M1117 та на обслуговування й підтримку боєготовності вже переданої техніки.

Читайте також: Кулеба поспілкувався зі своїм італійським колегою: нагадав, що Україні потрібні системи ППО

На відміну від Presidential Drawdown Authority (виділення допомоги за розпорядженням Президента США – ред.), коли засоби для України виділялися з наявних фондів Пентагону, підтримка USAI передбачає закупівлю нових озброєнь у виробників. Оголошення пакета в межах USAI передбачає початок укладання контрактів для надання додаткових пріоритетних можливостей Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-