Зеленського і Кулебу запросили на саміт Міжнародної організації франкофонії

Зеленського і Кулебу запросили на саміт Міжнародної організації франкофонії

Укрінформ
Міжнародна організація франкофонії офіційно запросила Президента Володимира Зеленського і міністра закордонних справ Дмитра Кулебу взяти участь у саміті, який відбудеться 19-20 листопада у туніському місті Джерба.

Про це йшлося під час телефонної розмови спеціального представника України з питань Близького Сходу та Африки Максима Субха з генеральною секретаркою Міжнародної організації франкофонії Луїз Мушіківабо, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

"Український дипломат передав вітання від міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та подякував за сприяння у направленні офіційних запрошень Президенту і міністру взяти участь у Саміті МОФ, який відбудеться 19-20 листопада у м.Джерба, Туніська Республіка", - зазначається у повідомленні.

Співрозмовники обговорили підготовку до проведення зазначеного саміту та можливі модальності участі української делегації. Спеціальний представник України також детально поінформував про ситуацію в Українській державі.

Мушіківабо висловила готовність до подальшого розвитку контактів та допомоги з широкого кола питань в рамках МОФ.

Читайте також: Зеленський: Україна не братиме участі в саміті G20, якщо там буде путін

Міжнародна організація Франкофонії створена в 1970 році в м.Ніамей (Нігер) з ініціативи президентів Сенгора (Сенегал), Діорі (Нігер) та Бургіби (Туніс) та за сприяння принца Сіанука (Камбоджа) і президента Франції Помпіду під назвою Агентство культурного та технічного співробітництва. У 2005 р. Організація отримала назву Міжнародна організація франкофонії. Головне її покликання – сприяти розвитку різнопланового співробітництва між повністю або частково франкомовними державами світу.

До складу МОФ як повноправні члени входять 54 країни, 3 держави є асоційованими членами, статус спостерігача мають 23 країни, в тому числі й Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-