План путіна збурити Європу та примусити України до миру не спрацьовує – дипломат

План путіна збурити Європу та примусити України до миру не спрацьовує – дипломат

Укрінформ
Колишній посол України в Австрії Олександр Щерба не бачить ознак того, що план російського президента володимира путіна щодо збурення протестів у Європі через складну економічну ситуацію і примушування України до миру, спрацьовує.

Таку думку дипломат висловив в інтерв’ю «Суспільному» в межах національного телемарафону, передає Укрінформ.

«Це план путіна, безумовно (шляхом підвищення цін на енергоносії в Європі тиснути на Україну задля примушування її до капітуляції. – ред.), він на це дуже розраховує. Він розраховує на заворушення на вулицях, на прихід до влади якихось абсолютно пропутінських представників політичного класу. Я не бачу, щоб цей план спрацьовував», - сказав Щерба.

За його словами, у західних суспільствах усе ж таки є загальне розуміння, що росія веде спільну війну проти Заходу, в якій, за розрахунком кремля, Європа буде мерзнути, а Україна - мерзнути, спливати кров’ю і втрачати свій економічний потенціал.

Читайте також: Обмеження цін на російську нафту не дасть путіну підживлювати війну - Блінкен

«Тому відчуття спільної війни все ж таки у більшості з’являється, і тому, я переконаний, що на рівні притомних людей це (план путіна. – ред.), не спрацює», - зазначив колишній посол.

Водночас Щерба зауважив, що путін в кожному західному суспільстві має ще одну малопомітну «армію», - це армія антиваксери, які абсолютно не сприймають того, що їм кажуть масмедіа і їхні власні уряди, але чомусь вірять путіну.

«Але слабкість цієї армії в тому, що це здебільшого не дуже розумні люди, здебільшого фріки, яких, виявляється, досить багато в західному суспільстві і в нашому», - констатував дипломат.

Як повідомлялося, на тлі енергетичної кризи внаслідок скорочення поставок газу з рф міністри енергетики країн-членів Європейського Союзу 30 вересня погодили низку спеціальних надзвичайних заходів, що мають на меті зниження цін на енергоносії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-