В ОП розраховують, що саміт G20 стане ще одним майданчиком з підтримки України

В ОП розраховують, що саміт G20 стане ще одним майданчиком з підтримки України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сподівається, що саміт лідерів країн G20 продемонструє підтримку України та української перемоги у розв’язаній росією війні.

Про це він заявив під час спільного з радником Президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сподіваємось, що це (саміт G20 – ред.) стане черговим майданчиком, черговою зустріччю міжнародних лідерів, яка продемонструє підтримку України, яка продемонструє єдність міжнародної спільноти щодо підтримки України, щодо нашої перемоги, а перемога чітко сформульована нами: повернення повністю нашої територіальної цілісності, компенсація за все, що загарбники зробили з нашою країною, повернення всіх наших людей з полону і це повернення світу до чіткої системи міжнародної безпеки - тут ми чітко розуміємо гарантії безпеки для України, щоб це (війна – ред.) ніколи не могло повторитися», - сказав Єрмак.

Водночас він нагадав, що поки не відомо, чи поїде на Балі президент держави-агресора, а український глава держави Володимир Зеленський має чітку позицію не брати участі в саміті, якщо там буде путін.

Читайте також: В України немає розбіжностей із партнерами у розумінні перемогиЄрмак

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що його позиція залишається незмінною, і Україна не братиме участі у саміті G20 на Балі, якщо там буде президент російської федерації путін.

15–16 листопада в Індонезії на острові Балі заплановано проведення саміту G20, куди також запрошено главу Української держави. МЗС України вимагає виключення росії з G20 після визнання володимиром путіним віддання наказу про ракетні удари по інфраструктурі України і відкликання його з саміту Групи двадцяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-