Єдиним дієвим методом у G20 є бойкот країни-агресора – посол України в Індонезії

Єдиним дієвим методом у G20 є бойкот країни-агресора – посол України в Індонезії

Укрінформ
У «Великій двадцятці» не існує механізму виключення певних країн з цієї організації, дієвим механізмом впливу на країну-агресора може бути її бойкот на майбутньому саміті.

Про це заявив посол України в Індонезії Василь Гамянін в ефірі Ukrlife.TV, передає Укрінформ.

«Насправді «Велика двадцятка» - це, я б сказав, ситуативна організація, яка сформувалася свого часу (у 1999 р. – ред.) суто за показниками розвитку, але вона вже давно не та «Двадцятка», що була. Не існує механізму виключення певних країн з цієї «Двадцятки», є механізм запрошення додаткових учасників. Тобто єдиний метод, єдиний інструмент, який фактично може бути дієвим, я вважаю, саме у «Двадцятці» - це бойкот», - сказав Гамянін.

Водночас він додав, що, на його особисту думку, в даній ситуації лідерам країн C20 треба радше не бойкотувати, тобто не уникати участі в таких багатосторонніх форумах, а навпаки, робити так, щоб країна-агресор не була там присутня.

«Просто «вичавити» її (росію. – ред.) звідти різними способами. Для цього є способи та інструменти. Інакше просто «Двадцятка» перетвориться на якусь «десятку», де не будуть присутні основні економіки світу і найбільші найстаріші демократії», - зауважив дипломат.

Читайте також: Країни G20 ще не узгодили порядок денний саміту в Індонезії – посол України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що росія як країна-агресор не може й надалі бути частиною Організації Об'єднаних Націй та G20, оскільки кожен злочинець зобов'язаний відповідати за свої вчинки.

Міністерство закордонних справ України закликало виключити росію з G20 після того, як країна-агресор публічно визнала ціллю ракетних ударів інфраструктурні об’єкти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-