Кількість загиблих у Маріуполі буде встановлена після деокупації міста — Президент

Кількість загиблих у Маріуполі буде встановлена після деокупації міста — Президент

Укрінформ
Кількість жертв російської агресії у Маріуполі буде встановлена після деокупації міста, але йдеться про десятки тисяч загиблих.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції із Президентом Греції Катериною Сакелларопулу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання про те, скільки людей загинуло в Маріуполі, зокрема представників грецької діаспори, глава держави сказав: “На жаль, смерть не обирає, хто з якої діаспори. Я думаю, там велика кількість людей загинула. Ми зрозуміємо, яка кількість, і це не обчислюється одиницями, на жаль, не десятками і не сотнями. На жаль, ітиметься про тисячі й десятки тисяч людей. У мене немає чіткої цифри... Коли ми деокупуємо Маріуполь, а це точно станеться, ми зрозуміємо”.

Зеленський наголосив, що зруйновано 60-70% міста Маріуполя, водночас у якому стані будівлі, що були частково зруйновані, наразі немає повної інформації.

“На прикладі деокупованих містечок, маленьких сіл, де проживали від кількох сотень людей до тисяч, але не такі великі міста, як Маріуполь, то ... коли ми знаходимо поховання 500 людей, 600 людей там, де жило кілька тисяч людей, можемо уявити, який об’єм може бути в півмільйонному місті”, - заявив глава держави.

Тому, наголосив він, “відповідь на це питання може бути страшною”.

Президент зазначив, що у Маріуполі залишилися представники грецької діаспори, проте чи живі вони, інформації немає.

“Є велика кількість людей грецької спільноти, яка переїхала на територію, яку контролює українська влада, і були ті, які поїхали в Грецію”, - додав він.

Читайте також: У Маріуполі люди досі живуть в наметах

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі не має нормального постачання електрики, води, газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-