Іспанія розуміє необхідність захисту українського неба – глава МЗС

Іспанія розуміє необхідність захисту українського неба – глава МЗС

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено під час візиту до Києва на власні очі побачив наслідки російських обстрілів і пересвідчився в необхідності захисту українського неба від ракет і дронів.

Про це він сказав на спільній з очільником МЗС України Дмитро Кулебою пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я в Києві вже вдруге в цьому році. Він дуже змінився після того, що я бачив у лютому, якраз перед тим, як володимир путін розпочав цю незаконну і жорстоку агресію, яка вилилась у війну… Я міг побачити на власні очі ті рани війни, які видно не тільки на будівлях, а й в очах українців… Іспанія розуміє, і мені також сказав про це міністр Кулеба, що в цей момент вкрай необхідно захищати українське небо, бо я сьогодні побачив руйнування в Києві, де загинули шестеро людей», - зазначив глава МЗС Іспанії.

Читайте також: Євроінтеграція та відновлення України: Шмигаль зустрівся з главою МЗС Іспанії

Він висловив солідарність з українцями, які «з усією силою, сміливістю і великою гордістю» борються за свою незалежність.

«Я хочу передати нашу тверду підтримку Україні і сьогодні приїхав зробити це особисто. Це політична, дипломатична, гуманітарна та військова підтримка для захисту суверенітету і територіальної цілісності України і допомоги цивільному населенню, яке страждає від незаконної агресії», - зазначив міністр.

У цьому контексті він нагадав, що останній пакет військової допомоги Іспанії включатиме системи захисту неба від російських дронів і ракет.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про новий пакет військової допомоги з Іспанії, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Читайте також: Главі іспанського МЗС показали знищений росіянами дитсадок у Макарові

У Шевченківському районі Києва внаслідок масованих ракетних обстрілів 10 жовтня загинуло 6 людей і близько 50 осіб постраждали.

Фото: José Manuel Albares @jmalbares

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-