Країни Центральної Азії намагаються маневрувати, підтримуючи Україну – експерт

Країни Центральної Азії намагаються маневрувати, підтримуючи Україну – експерт

Укрінформ
Вплив росії у Центральній Азії зменшується, натомість країни регіону все більше підтримують Україну.

Про це сказала старший директор у справах росії та Євразії Національного фонду на підтримку демократії (США) Міріам Ланська під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

«Країни Центральної Азії намагаються обережно маневрувати, підтримуючи Україну. росія вже не є домінуючим гравцем у Центральній Азії», - сказала вона.

Ланська зазначила, що протести і зміна влади у Казахстані, які відбулися у січні цього року, «можуть стати дуже цікавою аналогією того, що може відбутися у росії, якщо несподівано настане вакуум».

Натомість, за її словами, у самій росії існує запит на більшу автономність республік, які входять до її складу, зокрема, на Кавказі.

«Окремі наявні рухи на здобуття незалежності доволі поодинокі. Ми бачили це за останні 30 років лише на прикладі Чечні, і як це криваво закінчилося», - підсумувала вона.

Читайте також: У Казахстані росіяни масово подають заявки на отримання місцевих ідентифікаційних номерів – ЗМІ

Як повідомлялося, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у червні заявляв, що його країна поважає територіальну цілісність України, як і переважна більшість країн світу, тому не визнаватиме, зокрема, «л/днр».

Фото: unsplash/iambaesj

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-