У Казахстані росіяни масово подають заявки на отримання місцевих ідентифікаційних номерів – ЗМІ

У Казахстані росіяни масово подають заявки на отримання місцевих ідентифікаційних номерів – ЗМІ

Укрінформ
Близько 200 тисяч іноземців подали заявки на отримання індивідуальних ідентифікаційних номерів у Казахстані, щоб мати право працювати та мати банківські рахунки, з часу, відколи до країни збільшився масовий потік громадян рф після оголошення в росії «часткової» мобілізації.

Про це повідомляє RFE/RL, передає Укрінформ.

Повідомляється, зокрема, що заступник міністра цифрового розвитку Казахстану Асет Турисов, який оголосив цю інформацію журналістам 26 жовтня, не уточнив, скільки із заявників були громадянами росії, однак раніше казахські чиновники повідомили, що з 21 вересня до Казахстану в'їхало майже 300 тисяч росіян, половина з яких залишилися в країні.

Крім того, сьогодні Міністерство соціального захисту Казахстану повідомило, що з 21 вересня, окрім громадян росії, які подали документи на постійне проживання у цій країні, майже 600 громадян рф казахського походження скористалися законом Казахстану про переселення етнічних казахів з-за кордону та отримали статус резидента і право на роботу в країні.

Читайте також: Казахстан відхилив вимогу росії вислати українського посла

Як повідомляв Укрінформ, після оголошення в росії «часткової» мобілізації, сотні тисяч чоловіків призовного віку покинули країну, виїхавши переважно до Казахстану, Грузії, Монголії та Туреччини.

Фото: kursiv.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-